Google Translate

Търсене в този блог

Как да използвате остеопатия за лечение при болки в гърба? - Пълно ръководство.

Пълно ръководство: Как да използвате остеопатията за ефективно облекчаване на ужасни болки в гърба

Когато търсят най -доброто лечение за болки в гърба и проблеми със ставите, все повече хора се обръщат към остеопатичната медицина.

Едно от многото предимства на използването на остеопатия за облекчаване на болките в гърба е фактът, че за разлика от конвенционалната медицина, това не предполага използването на лекарства или хирургия. 

В това ръководство ще определим остеопатията и ще покажем как можете да я използвате за ефективно лечение на болки в гърба.

Какво е остеопатия и как остеопатът може да помогне?

Както е определено на официалния уебсайт на NHS, остеопатията е начин за откриване , лечение и предотвратяване на здравословни проблеми главно чрез използване на ставни движения и мобилизация , разтягане и масаж Във Великобритания остеопатията е категоризирана като допълваща или алтернативна медицина . 

За разлика от конвенционалната западна медицина, тя се фокусира върху лечението на цялото тяло (скелет, стави, мускули и меки тъкани), а не върху конкретно заболяване.

Освен това в остеопатията мускулно-скелетната система се разглежда като един от ключовите елементи на цялостното здраве и благополучие на човека. 

Теорията зад мануалната терапия и други алтернативни лечения е, че правилно подредената мускулно-скелетна структура ще позволи на тялото да се излекува след травматично събитие. Всичко е свързано с връзката между структурата и функцията на човешкото тяло.

Остеопатичната медицина осигурява неинвазивно ръчно лечение без лекарства, което се фокусира върху укрепване на опорно-двигателния апарат, за да:

Увеличете или възстановете подвижността на ставите 

Облекчаване на мускулното напрежение;

Намаляване на болката и сковаността в мускулите и ставите;

Подобряване на притока на кръв;

Повишаване на еластичността на тъканите.

Остеопатията осигурява цялостно лечение на болки в гърба, използвайки различни техники за облекчаване на болката и лечение на различни проблеми. Тези техники включват:

Масаж - постигнат чрез освобождаване на ограниченията в ставите и мускулите, масажът се обръща към цялото тяло, за да възстанови жизнеността му. 

Остеопатът също използва сцепление, при което главата, краката и ръцете ви са леко повдигнати и издърпани за облекчаване на стреса.

Гръбначна манипулация - използва се за възстановяване на движението към ставата или асиметрия на заплаха във фасетна става.

Техника на мускулна енергия - с тази техника пациентът използва мускулите си в определена посока и от точно положение срещу противосила, приложена от остеопата.

Техника за противонапрежение - тази техника предполага преместване на пациента от позиция, при която движението е ограничено до по -комфортно.

Черепна остеопатия - форма на нежна каросерия, насочена към костите на главата и гръбначния стълб. Остеопатът използва терапевтично докосване, за да облекчи както болката, така и стреса.

Много остеопати са специализирани в лечението на болки в гърба. Ето как един остеопат може да ви помогне да се възползвате от такова лечение.

Остеопатите са добре обучени специалисти, които могат да поставят диагноза въз основа на задълбочената анамнеза и преглед, както и анализ на рентгенови лъчи, сканиране и други тестове.

Те използват широк спектър от мануални процедури в зависимост от диагнозата на пациента, възрастта и цялостната годност от леко масажиране на меките тъкани на гърба до мобилизиране и манипулиране на гърба за разхлабване на ставите, докато „щракне“.

Остеопатът ще ви посъветва не само относно правилната стойка, разтягане и други дейности, които помагат за облекчаване на болката, но също така ще посъветва за стойката; разтягане и рехабилитация, както и други дейности, които помагат за облекчаване на болката.

Остеопатична медицина и болки в гърба

Що се отнася до болки в гърба, хората се оплакват от различни симптоми, вариращи от скованост до силна болка на различни места от горната част на шията до таза. 

За някои натискът от страна на гърба върху нервите може да е причина за изтръпване на краката и ръцете, докато за други се чувства просто като щифтове и игли. 

Такива форми на болка могат да се появят внезапно или с течение на времето и да се локализират навсякъде в гръбначния стълб.

Независимо дали става въпрос за болки в долната част на гърба, болка в средата на гърба или болка в горната част на гърба , има добри доказателства, че остеопатичното лекарство е ефективно при лечението му. 

Тъй като причината за болката се различава при отделните индивиди, понякога тя може да включва третиране на други области на тялото, като шията, ханша или коленете.

Обикновено пациентите посещават остеопати при следните състояния на гърба:

Общи болки, включително лумбаго, остра болка в кръста и хронична болка в гърба.

Болка в ставите - засяга връзката между костите (глезените, краката, раменете, ръцете и т.н.).

Ревматична болка - вид хронична болка, която засяга ставите и съединителната тъкан.

Ишиас - дразнене или компресиране на „ седалищния нерв “, разположен в долната част на гърба.

Бременност болки в гърба - болки в кръста, причинени от факта, че гръбначният стълб трябва да издържа теглото на растящото бебе.

Проблеми с позата, причинени не само от бременност, но и от шофиране или продължително седене на работното място

Мускулно напрежение, мускулен спазъм или невъзможност за отпускане.

Болка във врата и рамото (включително замръзнало рамо).

Механична болка в гърба - болка в гърба, причинена от необичайно натоварване върху мускулите на гръбначния стълб, обикновено в резултат на лоши навици като лоша стойка, неправилно огъване и повдигане на тежести.

Вторични и компенсаторни проблеми, произтичащи от проблеми с гръбначния диск - причинени от многото натоварвания, които гръбначният стълб трябва да издържи. Обикновено тези проблеми водят до болки в долната част на гърба , изтръпване и слабост.

Спортни наранявания и напрежение, причинени от злополуки, неправилно загряване или използване на неподходящо оборудване.

Остеоартрит - форма на артрит (заболяване на ставите), която е резултат от разрушаване на ставния хрущял и подлежащата кост.

Главоболие и мигрена - натиск или болка в главата с различна интензивност.

Храносмилателни проблеми - включително неприятни симптоми като запек, гадене, коремни спазми, диария, подуване на корема, умора и др.

След това нека видим четирите основни стъпки, които можете да следвате, за да се възползвате от квалифицирано остеопатично лечение.

Как да използваме остеопатия за лечение на болки в гърба

1. Получете отговори на вашите „остеопатични“ въпроси

Вече ви предоставихме няколко отговора на общи въпроси като „какво е остеопатия?“ и „как остеопатът може да помогне при справяне с болки в гърба?“. Сигурни сме обаче, че има много други въпроси, които чакат конкретни отговори. Ето кратък раздел с въпроси и отговори, който може да бъде от допълнителна помощ.

Какво е първото нещо, което трябва да направите, ако се нараните?

Ако сте се наранили, може да забележите болка, подуване, синини и ограничено движение няколко часа след събитието. Ако нараняването е леко, можете да се грижите за себе си у дома през първите 24-72 часа чрез:

почивка и предотвратяване на засегнатата част на тялото от по -нататъшно увреждане;

прилагане на пакет с лед върху засегнатата област за намаляване на отока;

облекчете болката, като приемате болкоуспокояващи като ибупрофен или парацетамол.

Ако нараняването е тежко, трябва да отидете в най -близкия отдел A&E (авария и спешна помощ) и да видите лекар.

Кога е най -доброто време да посетите остеопат?

Остеопатичното лечение се препоръчва през първия месец от нараняването на гърба.

Трябва ли да бъдете насочени от личния си лекар, за да видите остеопат?

Не, можете да си уговорите среща с остеопат, без да бъдете насочени от личния си лекар. Ако обаче използвате частна медицинска застраховка, като AXA PPP и BUPA, може да се наложи първо да се обърнете към личен лекар. Моля, консултирайте се с вашия доставчик на застраховки, преди да си уговорите среща.

Какви са рисковете от остеопатичното лечение?

Ние очертахме основните ползи от използването на остеопатия, но какво ще кажете за рисковете? Остеопатичното лечение обикновено се счита за безопасно и ефективно средство за болки в гърба. 

Разбира се, всички лечения трябва да се основават на точно определяне на диагнозата на болките в гърба.

Обикновено няма други странични ефекти освен болезненост за един до два дни след мануална терапия. 

По всякакъв начин степента на болезненост зависи от техниката, която практикуващият избира да използва. 

За да сте в безопасност, винаги се консултирайте с личния си лекар дали вашето състояние би се възползвало от остеопатия или други алтернативи за облекчаване на болката.

Има ли остеопатия в NHS?

Остеопатията не е широко достъпна в NHS. Остеопатичното лечение обаче се покрива от повечето доставчици на частно здравно осигуряване. 

Вашият личен лекар или CCG (местна група за клинично въвеждане в експлоатация) трябва да може да ви предостави допълнителна информация и да ви каже дали остеопатия е налична във вашия район.

2. Намерете квалифициран и регистриран остеопат във вашия район

Втората стъпка, която трябва да следвате, е да проучите потенциалните остеопати и да си уговорите среща в рамките на първия месец от нараняването на гърба със специалист, на когото имате пълно доверие. 

Как можете да се уверите, че специалистът, с когото се свържете, е квалифициран и регистриран специалист?

Не много хора знаят, че остеопатията е едно от само ДВЕ допълващи и алтернативни лекарства, регулирани от законодателството на Обединеното кралство. За да практикува остеопат, той или тя трябва да бъде регистриран в Общия остеопатичен съвет .

Какво да очаквате от спинална оценка? Преди да продължите с лечението си, остеопатът ви пита за вашата медицинска история, извършва физически преглед и може също да използва лабораторни тестове или рентгенови лъчи, за да определи подходящото лечение за вашето състояние.

Общи болки

Болки в ставите, включително болки в тазобедрената става и коляното от остеоартрит като допълнение към основните лечения на ОА и упражнения

Артритна болка

Общи, остри и хронични болки в гърба, болки в гърба (не произтичащи от нараняване / злополука)

Неусложнена механична болка в шията (за разлика от болката в шията след нараняване, т.е. камшичен удар)

Главоболие, произтичащо от шията (цервикогенно) /профилактика на мигрена

Замръзнала болка в рамото / рамото и лакътя / лакът за тенис (страничен епикондилит), произтичащ от свързани мускулно -скелетни състояния на гърба и шията, но не изолирани случаи

Проблеми с кръвообращението

Спазми

Проблеми с храносмилането

Лумбаго

Ишиас

Мускулни спазми

Невралгия

Фибромиалгия

Неспособност да се отпуснете

Ревматична болка

Леки спортни травми и напрежение

Заключение

Поради холистичния си поглед към опорно -двигателния апарат, остеопатията насърчава тялото да работи ефективно като цяло. 

Основният принцип на остеопатичната медицина е, че всички части на тялото са свързани помежду си. 

Ето защо, използвайки остеопатия за лечение на болки в гърба, пациентите могат да получат подобрения в поддържането на здравето на други части на тялото, като храносмилателната, кръвоносната и дихателната системи.

Както всеки вид терапия, остеопатията и физиотерапията могат да работят само въз основа на ефективна комуникация между терапевт и пациент. 

Страдащите от болки в гърба трябва да следват съветите на своя практикуващ, за да подобрят стойката си, разтягане, повдигане и друга механика на тялото. 

Така че пациентите и остеопатите трябва да работят заедно, за да получат възможно най -добрите резултати.

Популярни публикации