Ако търсите рецепта, която ще впечатли семейството или гостите ви, тази пилешка вкусотия е точният избор!
Никога не съм пробвала пиле, приготвено по този начин – резултатът е просто невероятен! 🍗🤩
Нежните пилешки гърди, съчетани с ароматен сос от гъби и кремообразна сметана, придават на ястието невероятен вкус.
А в комбинация с пухкав ориз – ще искате да го приготвяте отново и отново! 😍🔥
Необходими продукти:
За ориза:
2 моркова
4 с.л. слънчогледово масло
1,5 чаши ориз
5 чаши вода
1,5 ч.л. сол
За пилешкото:
4 пилешки гърди
2 глави лук
1 с.л. брашно
1 консерва гъби
1 с.л. доматено пюре
1 чаша вода (200 мл)
1 чаша млечна сметана (200 мл)
2 ч.л. сол
1 ч.л. къри
1/2 ч.л. черен пипер
Магданоз за поръсване
Люта чушка (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Приготвяне на ориза:
Настържете морковите на едро ренде.
Включете котлона на средна температура и загрейте 4 с.л. слънчогледово масло.
Добавете морковите и запържете за 2 минути.
Сипете ориза и солта, разбъркайте добре.
Добавете 3 чаши вода и оставете да заври.
Намалете температурата, похлупете и оставете да къкри, докато оризът поеме водата.
2. Приготвяне на пилешкото:
Подгответе ножа: Използвайте остър нож, за да постигнете равномерни и чисти разрези.
Нарежете пилешкото: Поставете пилешкото месо върху дъската за рязане и го нарежете първо на ивици, като се уверите, че всяка ивица има равна дебелина. След това, нарежете всяка ивица под ъгъл, за да получите форма на ромбоид.
Коригиране на формата: Ако някои от парчетата не са идеално ромбоидни, можете да ги подправите с ножа, за да изглеждат по-равномерно.
Това е! Получавате пилешки ромбоиди, готови за готвене.
Загрейте малко масло на силен огън.
Запечатайте пилешките гърди за 5 минути от всяка страна (общо 10 минути).
Извадете запечатаните пилешки гърди
Изсипете излишното масло и намалете котлона на среден огън.
Добавете нарязания лук и запържете за 1 минута.
Сложете брашното, разбъркайте и запържете за още 1 минута.
Добавете доматеното пюре и гъбите, отново запържете за 1 минута.
Овкусете със сол, къри и черен пипер.
Изсипете водата, млякото и сметаната, разбъркайте и оставете да заври.
Върнете запечатаните пилешки гърди в съда. Намалете котлона на най-ниската степен.
Поръсете с магданоз и похлупете с капак.
Оставете да къкри за 5 минути, за да се свържат всички аромати.
Поднесете пилешките гърди с невероятния сос и пухкавия ориз и поръсете с магданоз и (по желание) люта чушка.
Насладете се на невероятния вкус!
Заключение:
Вашето невероятно вкусно пиле със сос и пухкав ориз е готово! ✨🍗
Вкусът е наситен, кремообразен и изкушаващ, а комбинацията от подправки придава на ястието неповторим аромат.
Гарнирайте с пресен магданоз и по желание добавете малко люта чушка за пикантен завършек. Опитайте и се насладете на всяка хапка! 👩🍳🔥
Бонус съвет:
Не забравяйте да запечатате пилешкото в горещо масло – така то ще остане сочно и крехко! 😊
Приятен апетит! 🍽️
Присъединете се към нашата кулинарна общност и открийте нови вдъхновения всеки ден! 🍳👩🍳Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!