Google Translate

Търсене в този блог

Никога не съм пробвала пиле, приготвено по този начин! Вкусът е невероятен! Опитайте тази лесна рецепта.

Ако търсите рецепта, която ще впечатли семейството или гостите ви, тази пилешка вкусотия е точният избор! 

Никога не съм пробвала пиле, приготвено по този начин – резултатът е просто невероятен! 🍗🤩 

Нежните пилешки гърди, съчетани с ароматен сос от гъби и кремообразна сметана, придават на ястието невероятен вкус. 

А в комбинация с пухкав ориз – ще искате да го приготвяте отново и отново! 😍🔥

Необходими продукти:

За ориза:

2 моркова

4 с.л. слънчогледово масло

1,5 чаши ориз

5 чаши вода

1,5 ч.л. сол

За пилешкото:

4 пилешки гърди

2 глави лук

1 с.л. брашно

1 консерва гъби

1 с.л. доматено пюре

1 чаша вода (200 мл)

1 чаша млечна сметана (200 мл)

2 ч.л. сол

1 ч.л. къри

1/2 ч.л. черен пипер

Магданоз за поръсване

Люта чушка (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Приготвяне на ориза:

Настържете морковите на едро ренде.

Включете котлона на средна температура и загрейте 4 с.л. слънчогледово масло.

Добавете морковите и запържете за 2 минути.

Сипете ориза и солта, разбъркайте добре.

Добавете 3 чаши вода и оставете да заври.

Намалете температурата, похлупете и оставете да къкри, докато оризът поеме водата.

2. Приготвяне на пилешкото:

Подгответе ножа: Използвайте остър нож, за да постигнете равномерни и чисти разрези.

Нарежете пилешкото: Поставете пилешкото месо върху дъската за рязане и го нарежете първо на ивици, като се уверите, че всяка ивица има равна дебелина. След това, нарежете всяка ивица под ъгъл, за да получите форма на ромбоид.

Коригиране на формата: Ако някои от парчетата не са идеално ромбоидни, можете да ги подправите с ножа, за да изглеждат по-равномерно.

Това е! Получавате пилешки ромбоиди, готови за готвене.

Загрейте малко масло на силен огън.

Запечатайте пилешките гърди за 5 минути от всяка страна (общо 10 минути).

Извадете запечатаните пилешки гърди

Изсипете излишното масло и намалете котлона на среден огън.

Добавете нарязания лук и запържете за 1 минута.

Сложете брашното, разбъркайте и запържете за още 1 минута.

Добавете доматеното пюре и гъбите, отново запържете за 1 минута.

Овкусете със сол, къри и черен пипер.

Изсипете водата, млякото и сметаната, разбъркайте и оставете да заври.

Върнете запечатаните пилешки гърди в съда. Намалете котлона на най-ниската степен.

Поръсете с магданоз и похлупете с капак.

Оставете да къкри за 5 минути, за да се свържат всички аромати.

Поднесете пилешките гърди с невероятния сос и пухкавия ориз и поръсете с магданоз и (по желание) люта чушка. 

Насладете се на невероятния вкус!

Заключение:

Вашето невероятно вкусно пиле със сос и пухкав ориз е готово! ✨🍗 

Вкусът е наситен, кремообразен и изкушаващ, а комбинацията от подправки придава на ястието неповторим аромат. 

Гарнирайте с пресен магданоз и по желание добавете малко люта чушка за пикантен завършек. Опитайте и се насладете на всяка хапка! 👩‍🍳🔥

Бонус съвет:

Не забравяйте да запечатате пилешкото в горещо масло – така то ще остане сочно и крехко! 😊

Приятен апетит! 🍽️

Присъединете се към нашата кулинарна общност и открийте нови вдъхновения всеки ден! 🍳👩‍🍳 

Споделяме вкусни рецепти, съвети и трикове, които ще направят готвенето ви още по-забавно и лесно. Любими рецепти - Вкусът от миналото 🍲🎉

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!


Популярни публикации