Стафидите не само помагат при запек, те имат много повече свойства.
Вярвате или не, този малък дар на природата е истинско съкровище за здравето.
Сушените плодове, като сушени смокини или фурми, преминават през нежен процес на сушене, който намалява водното им съдържание и запазва най-мощните хранителни вещества.
Тъмният цвят на стафидите показва високите нива на енергия и на антиоксиданти, съдържащи се в този изискан дар от природата.
Изглежда, че тези малки плодове крият много повече, отколкото се очаква.
В днешния ни материал ще ви покажем шест причини, поради които стафидите заслужават да бъдат добавени към вашата закуска.
Стафидите намаляват хипертонията
Някои изследвания показват, че стафидите могат да помогнат за регулиране на кръвното налягане и поддържане на здравето на сърцето.
Техният висок калиев състав подпомага контролирането на хипертонията.
За максимални ползи, консумирайте стафидите умерено, като добавяте по шепа към закуската си всеки ден.
Стафидите са пълни с енергия и помагат при анемия
Стафидите съдържат значително количество желязо и витамини от група В, които са от съществено значение за образуването на червени кръвни клетки и за борбата с анемията.
Тяхната висока енергийна стойност ги прави идеални за добавяне към закуската сутрин.
Стафидите подпомагат процеса на детоксикация
Накиснете стафидите през нощта и изпийте останалата вода сутринта.
Това е прост и ефективен начин да подобрите функционирането на черния дроб и бъбреците.
Стафидите могат да помогнат за изчистване на тялото и улесняване на детоксикацията.
Стафидите са ефективни при запек
Плодовете са богати на неразтворими фибри, които помагат за поддържането на здравето на червата и регулирането на храносмилателните процеси.
Освен това, те могат да бъдат полезни при случаи на диария.
Стафидите са добри за костите
Стафидите са богати на калций, който е от съществено значение за здравето на костите.
Прибавяйки ги към закуската си, вие предоставяте на своето тяло необходимите минерали за здрави кости.
Стафидите помагат за поддържане на алкалността на тялото
Редовното консумиране на стафиди може да помогне за балансиране на pH нивото на тялото и за предотвратяване на различни здравословни проблеми, свързани с киселинността.
Закуската е едно от най-важните ястия на деня, и добавянето на стафиди към нея може да донесе много ползи за вашето здраве и благополучие.
Включете ги в своето хранене и се наслаждавайте на ползите от тези малки, но мощни плодове.
Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!