Нашата рецепта не предлага просто ястие - това е пътешествие през ароматите и вкусовете на изток, където традицията и модерното се преплитат в хармония.
Приготвянето на пикантно-киселата супа с пиле не само ще задоволи вашите вкусови рецептори, но и ще ви предостави удоволствието да създадете нещо уникално във вашата кухня.
Когато научите как да приготвите тази пикантна супа от YouTube, вече не е нужно да ходите в китайски ресторант за нея.
Рецептата, чийто автор е Виктор Наги, е много проста, а супата е наистина много вкусна!
Имаме нужда от:
500 г пилешки гърди
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 дафинов лист
зрънца бахар (малка шепа)
зрънца черен пипер (малка шепа)
парче джинджифил (около 10/12 см)
сол на вкус
растително масло
китайски зеленчуков микс
мариновани бамбукови издънки и гъби
80 мл соев сос
200 мл доматено пюре
чили сос на вкус
1 яйце
2 супени лъжици оцет
3 супени лъжици царевично нишесте
Приготвяне:
Изплакнете напълно пилешките гърди.
Добавете ги в тенджера с вода.
Към тях добавяме цялата глава лук, която предварително сме обелили.
Сложете подправките
Посолете и оставете бульона да поври около 1 час.
Прецедете сварения бульон през цедка, отстранете месото и джинджифила, а останалото изхвърлете.
В тенджера наливаме растително масло и върху чиния изсипваме китайската зеленчукова смес, която сме нарязали на по-малки парчета.
След това запържваме зеленчуците в сгорещено олио.
Бамбуковите стръкове също нарязваме заедно с гъбите на по-малки парчета.
Добавете в тенджерата със зеленчуците.
Сега добавете свареният джинджифил, нарязан на малки парчета, в тенджерата и разбъркайте.
Добавяме още соев сос
Доматеното пюре
Чили сос
Накрая всичко се залива с бульона, който сварихме по-рано.
Оставете да заври.
Добавете нарязаното на кубчета пилешко месо.
Чукваме едно яйце в купа, разбиваме го добре и когато супата заври, можем да го добавим в нея.
Накрая супата се подправя с оцет и се сгъстява с разредено с вода царевично нишесте.
Изсипва се при непрекъснато бъркане.
Супата е готова и можем да сервираме.
От свежите зеленчуци до богатата гама от подправки, всяка съставка в тази рецепта е подбрана с внимание към баланса между ароматите и текстурите.
Пикантно-киселата супа с пиле не само задоволява гурме желанията, но и предлага хранителност и вкус, които правят ястието подходящо за цялото семейство.
Видео урок:
Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!