Google Translate

Търсене в този блог

Страхотна ПИКАНТНО-КИСЕЛА супа с пиле, която можете да си приготвите набързо вкъщи: По-хубава отдавна не съм яла!

Нашата рецепта не предлага просто ястие - това е пътешествие през ароматите и вкусовете на изток, където традицията и модерното се преплитат в хармония. 

Приготвянето на пикантно-киселата супа с пиле не само ще задоволи вашите вкусови рецептори, но и ще ви предостави удоволствието да създадете нещо уникално във вашата кухня.

Когато научите как да приготвите тази пикантна супа от YouTube, вече не е нужно да ходите в китайски ресторант за нея.

Рецептата, чийто автор е Виктор Наги, е много проста, а супата е наистина много вкусна!

Имаме нужда от:

500 г пилешки гърди

1 глава лук

2 скилидки чесън

1 дафинов лист

зрънца бахар (малка шепа)

зрънца черен пипер (малка шепа)

парче джинджифил (около 10/12 см)

сол на вкус

растително масло

китайски зеленчуков микс

мариновани бамбукови издънки и гъби

80 мл соев сос

200 мл доматено пюре

чили сос на вкус

1 яйце

2 супени лъжици оцет

3 супени лъжици царевично нишесте

Приготвяне:

Изплакнете напълно пилешките гърди.

Добавете ги в тенджера с вода.

Към тях добавяме цялата глава лук, която предварително сме обелили.

Сложете подправките 

Добавете обеления джинджифил. 

Посолете и оставете бульона да поври около 1 час. 

Прецедете сварения бульон през цедка, отстранете месото и джинджифила, а останалото изхвърлете.

В тенджера наливаме растително масло и върху чиния изсипваме китайската зеленчукова смес, която сме нарязали на по-малки парчета. 

След това запържваме зеленчуците в сгорещено олио. 

Бамбуковите стръкове също нарязваме заедно с гъбите на по-малки парчета.

Добавете в тенджерата със зеленчуците.

Сега добавете свареният джинджифил, нарязан на малки парчета, в тенджерата и разбъркайте.

Добавяме още соев сос 

Доматеното пюре

Чили сос

Накрая всичко се залива с бульона, който сварихме по-рано.

Оставете да заври.

Добавете нарязаното на кубчета пилешко месо.

Чукваме едно яйце в купа, разбиваме го добре и когато супата заври, можем да го добавим в нея. 

Накрая супата се подправя с оцет и се сгъстява с разредено с вода царевично нишесте.

Изсипва се при непрекъснато бъркане.

Супата е готова и можем да сервираме.

От свежите зеленчуци до богатата гама от подправки, всяка съставка в тази рецепта е подбрана с внимание към баланса между ароматите и текстурите. 

Пикантно-киселата супа с пиле не само задоволява гурме желанията, но и предлага хранителност и вкус, които правят ястието подходящо за цялото семейство.

Видео урок:


Желаем ви добър апетит!

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации