Те са чудесен източник на калций и имат високо съдържание на калций.
Помагат за увеличаване на костната плътност и предотвратяват загубата на кост.
Яйчените черупки са еднакво полезни от кокоши и пъдпъдъчи яйца.
Яйчените черупки са ефективни при лечение на заболявания, свързани с липса на калций в организма:
с фрактура и остеопороза, проблеми с гръбначния стълб, раздразнителност и невнимание.
Укрепва добре зъбите, косата и ноктите.
Страдащите от алергии и астматиците също оценяват ползите от яйчените черупки.
Ако черупките се консумират редовно, по-рядко се появяват алергии и астматични пристъпи.
Натрошените яйчени черупки се използват като лек при диария и гастрит.
Подпомагат за отстраняването на камъни от пикочния мехур и бъбреците.
Яйчените черупки намаляват киселинността на кафето, особено за тези, които пият кафе на празен стомах.
Добавянето на яйчени черупки към вашата напитка освежава вкуса и премахва горчивината, тъй като калцият е киселинен неутрализатор.
Човешкото тяло е склонно да натрупва тежки метали и радионуклиди в костната тъкан.
Рецепта №1.
Вземете черупки от 15 яйца
Измийте ги в сапунена вода, за да премахнете мръсотията и микробите.
След това ги измийте от сапунената вода
Сложете ги в съд и налейте вода
Оставете да заври.
Оставете да ври за 10 минути.
Изсушете ги във фурната за 10 минути.
Смелете в кафемелачка.
Пресейте през цедка.
Брашното от яйчени черупки може да се добавя към всички ястия, супи, смутита и напитки.
Дневната нужда от калций за хора на възраст от 19 до 50 години е 1000 mg.
Жените на 51 и повече години се нуждаят от 1200 mg калций дневно.
Мъжете на възраст от 51 до 70 години трябва да приемат 1000 mg калций дневно.
1 чаена лъжичка съдържа около 800-1000 mg калций. Приемайте го смесено с малко вода по време на хранене.
Приемайте от 3/4 до 1 чаена лъжичка на ден, разделена на 3 приема, по време на хранене. Дневна доза 1 лъжица.
Рецепта №2.
Банановата кора е истинско съкровище и има много полезни свойства.
Богат на калий и витамин B, който е много важен за регулиране нивата на кръвната захар.
Банановата кора е богата на много витамини и минерали
Насърчава загубата на тегло, тъй като съдържа много фибри, които създават усещане за ситост и предпазват от преяждане.
Обелете 1 банан
Нарежете на ситно кората
Нарежете 1 ябълка.
Пюрето от бананови кори с ябълка и канела е отлично средство срещу умора, намалява тревожността и повишава активността на чревната флора.
Смелете в блендер.
Добавете 1 ч.л канела.
1 ч. л. брашно от яйчени черупки.
Брашното от яйчени черупки може да се добавя към всички ястия, супи, смутита и напитки.
Хранете се правилно и укрепвайте имунната си система.
Преди да използвате продукта, не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар!
Рецепта №3
1 морков.
Обелете и го нарежете на парчета.
1 зелена ябълка.
1 портокал.
1 лимон.
Парче джинджифил.
Вода 1/2 чаша.
Смесете всички съставки в блендер.
Пийте всяка сутрин преди хранене!
Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!