Google Translate

Търсене в този блог

Как да изравните асиметрията на тялото

Статичното разтягане включва набор от упражнения, насочени към подравняване на шийните и гръбначните мускули, укрепване на сухожилията и подмладяване на тялото. 

Редовно изпълнявайки такива упражнения , ще можете да се отървете от остеохондроза, кифоза и сколиоза. 

Ако гръбначният стълб е здрав, значи вътрешните органи са в ред. 

За да се постигне най-положителен ефект, упражненията трябва да се изпълняват възможно най-често, като се фокусира върху страната, където се усеща болката. 

Във всяка позиция трябва да се задържате за няколко секунди и да правите пауза между упражненията.

Упражнения за изравняване на асиметрията на тялото

1. Застанете с опора на дланите си (краката и ръцете трябва да са под прав ъгъл спрямо повърхността на пода). Свийте и извийте гърба си колкото е възможно повече.

2. Заемете изходна позиция, както в предишното упражнение, и преместете таза надясно и наляво. Следете движението на таза с главата си. Представете си котка, която следва опашката си.

3. Застанете на ръце и пръсти, като завъртите тялото си надясно, след това наляво и го задръжте в равно положение. Възрастните хора могат да правят това упражнение на колене.

4. Заемете позиция като при лицеви опори от пода, като приближите брадичката и гърдите си възможно най-близо до повърхността и повдигате краката си един по един. Възрастните хора могат да правят това упражнение на колене.

5. Коленичете, седнете надясно, след това наляво, като движите ръцете си в обратна посока.

6. Направете мост на базата на лопатките, опитайте се да огънете гърба си колкото е възможно повече.


7. Седнете на пода, кръстосайте десния си крак върху левия, поставете лявата си ръка върху него и поставете дясната си ръка на кратко разстояние от бедрото. 

Докато издишвате, обърнете тялото си назад и повторете същите стъпки от другата страна.

8. Легнете на пода, извийте гърба си, повдигайки краката и правите ръце.

Дишайте спокойно, докато тренирате. 

Паузата между всяко упражнение трябва да бъде от половин минута до две минути. Правете упражненията плавно, без потрепвания и следвайте чувствата си. 

Ако при някое упражнение почувствате дискомфорт или болка, не го изпълнявайте

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Източник: econet.ru

Популярни публикации