Google Translate

Търсене в този блог

Яли ли сте някога такива картофени кюфтета? Резултатът е невероятен и вкусен

Невероятно вкусни картофени кюфтета с плънка от кайма

Ако никога не сте опитвали тези картофени кюфтета с плънка от кайма, е време да го направите! 

Те са перфектни както за обяд, така и за вечеря, а комбинацията от мек картофен слой и сочна месна плънка ги прави неустоимо вкусни. 

Хрупкави отвън и крехки отвътре, тези кюфтета ще станат любимото ви ястие, което със сигурност ще впечатли цялото семейство.

Необходими продукти

За плънката:

400 г кайма (телешка, свинска или смес)

1 глава лук (наситнена)

3 скилидки чесън (настъргани или пресовани)

2 с.л. галета

1 яйце

1,5 ч.л. сол

1 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. черен пипер

4 с.л. слънчогледово олио

4 стръка магданоз (наситнен)

За картофената смес:

1 кг картофи

50 г масло

1,5 ч.л. сол

1/2 ч.л. черен пипер

100 г сирене чедър (настъргано)

4 стръка магданоз (наситнен)

За панировката:

1/2 чаша брашно (60 г)

1 чаша галета (120 г)

2 яйца

1/2 ч.л. сол

Слънчогледово олио за пържене

Начин на приготвяне

1. Приготвяне на плънката:

В купа сложете каймата.

Добавете ситно нарязания лук, настъргания чесън, галетата, яйцето, олиото, солта, черния и червения пипер.

Разбъркайте добре, докато се получи хомогенна смес.

Добавете магданоза и разбъркайте отново.

Оформете малки кюфтенца с големина на орех.

2. Пържене на кюфтетата:

В тиган загрейте малко олио на средна температура.

Запържете кюфтенцата от всички страни до златисто.

Оставете ги върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

3. Приготвяне на картофената смес:

Обелете картофите и ги сварете в подсолена вода до омекване.

Отцедете ги и ги намачкайте с маслото, както се приготвя картофено пюре.

Овкусете със сол и черен пипер.

Добавете настърганото сирене чедър и разбъркайте добре.

Сложете наситнения магданоз и разбъркайте отново.

4. Оформяне на кюфтетата:

Намазнете леко ръцете си с олио.

Вземете малко количество от картофената смес и оформете плоска питка.

Поставете в средата 1 кюфте и внимателно оформете топка, като покриете цялото кюфте с картофената смес.

5. Панировка:

В три отделни купи подгответе брашното, разбитите яйца (с малко сол) и галетата.

Оваляйте всяко картофено кюфте последователно в брашно, яйца и галета.

6. Пържене:

Загрейте достатъчно олио в дълбок тиган.

Пържете кюфтетата на средно силен огън до златиста и хрупкава коричка.

Извадете ги върху кухненска хартия, за да попият излишната мазнина.

Тези картофени кюфтета с месна плънка са истински кулинарен шедьовър, който съчетава хрупкавост, мекота и наситен вкус. 

Те са перфектни както самостоятелно, така и поднесени с кисело мляко, чеснов сос или свежа салата. 

Лесни за приготвяне и невероятно вкусни – определено си заслужава да ги опитате! Приятен апетит! 🍽️😋

Присъединете се към нашата кулинарна общност и открийте нови вдъхновения всеки ден! 🍳👩‍🍳 

Споделяме вкусни рецепти, съвети и трикове, които ще направят готвенето ви още по-забавно и лесно. Любими рецепти - Вкусът от миналото 🍲🎉

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации