Google Translate

Нова рецепта за домашен десерт за 5 минути, който се топи в устата! Без печене!

В тази статия ще научите как да приготвите вкусен домашен десерт само за 5 минути, без необходимост от печене. 

Този топящ се в устата десерт е идеален за моментите, когато искате нещо сладко и бързо за приготвяне. 

По-долу ще намерите необходимите съставки и стъпка по стъпка за приготвянето.

Съставки

За основата:

100 г шоколадови бисквитки

Сок от 1 портокал (около 50 мл)

За крема:

400 мл мляко

Кора от 1 лимон

1 чаена лъжичка ванилова захар

2 жълтъка

15 г стевия или пудра захар

25 г царевично нишесте

Сок от 1 лимон (около 30 мл)

70 г кондензирано мляко

Украса:

канела

какао

Настърган шоколад

Подготовка

Подгответе основата:

Натрошете 100 г шоколадови бисквити и ги разбийте с пасатор до получаване на финен прах.

Изстискайте сока от един портокал, който трябва да даде около 50 мл сок.

Смесете бисквитените трохи с портокаловия сок, докато се смесят добре.

Натиснете сместа в дъното на отделни чаши за десерт за да създадете основата на десерта.

Пригответе крема:

В тенджера загрейте 400 мл мляко с кората на един лимон и 1 чаена лъжичка ванилова захар. Гответе, като бъркате непрекъснато, докато заври.

Прецедете млякото, за да отстраните лимоновата кора.

В купа се разбиват 2 жълтъка с 15 г стевия (или 30 гр. пудра захар по избор) и 25 г царевично нишесте.

Бавно добавете горещото мляко към яйчената смес, като бъркате непрекъснато, за да предотвратите сваряването на яйцата.

Изсипете сместа обратно в тенджерата и гответе при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти.

Оставете крема да изстине.

Към охладения крем добавете сока от един лимон (около 30 мл) и 70 г кондензирано мляко. Разбийте, докато се смесят добре.

Декорация:

Изсипете крема върху бисквитената основа във чашите за десерт.

Поръсете с канела, какао и настърган шоколад.

Поставете чашите в хладилник за поне 30 минути, за да се охлади и стегне десертът.

Ако нещо не ви е ясно може да гледате видео урока:

Последни съвети

Разнообразие от вкусове: Можете да експериментирате с различни видове бисквити и плодови сокове, за да промените вкуса на вашата десертна основа.

Декорация: Добавете пресни плодове, като ягоди или резени киви, за свежо и цветно докосване.

Време за охлаждане: Въпреки че 30 минути са достатъчни, оставянето на десерта в хладилника за по-дълго ще помогне на вкусовете да се смесят по-добре и текстурата да бъде по-твърда.

Този домашен десерт е бърз и вкусен вариант за всеки повод. 

С прости съставки и лесен процес на приготвяне можете да имате десерт, който ще впечатли гостите ви и ще задоволи желанието ви за сладко. Опитайте и се насладете на този вкусен десерт за минути!

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации