Google Translate

Търсене в този блог

Майка ми НЕ можеше да ходи поради БОЛКИ в коленете и костите, докато не опита тази смес!

Те са чудесен източник на калций и имат високо съдържание на калций.

Помагат за увеличаване на костната плътност и предотвратяват загубата на кост.

Яйчените черупки са еднакво полезни от кокоши и пъдпъдъчи яйца.

Яйчените черупки са ефективни при лечение на заболявания, свързани с липса на калций в организма:

с фрактура и остеопороза, проблеми с гръбначния стълб, раздразнителност и невнимание.

Укрепва добре зъбите, косата и ноктите.

Страдащите от алергии и астматиците също оценяват ползите от яйчените черупки.

Ако черупките се консумират редовно, по-рядко се появяват алергии и астматични пристъпи.

Натрошените яйчени черупки се използват като лек при диария и гастрит.

Подпомагат за отстраняването на камъни от пикочния мехур и бъбреците.

Яйчените черупки намаляват киселинността на кафето, особено за тези, които пият кафе на празен стомах.

Добавянето на яйчени черупки към вашата напитка освежава вкуса и премахва горчивината, тъй като калцият е киселинен неутрализатор.

Човешкото тяло е склонно да натрупва тежки метали и радионуклиди в костната тъкан.

Рецепта №1.

Вземете черупки от 15 яйца

Измийте ги в сапунена вода, за да премахнете мръсотията и микробите.

След това ги измийте от сапунената вода

Сложете ги в съд и налейте вода

Оставете да заври.

Оставете да ври за 10 минути.

Изсушете ги във фурната за 10 минути.

Смелете в кафемелачка.

Пресейте през цедка.

Брашното от яйчени черупки може да се добавя към всички ястия, супи, смутита и напитки.

Дневната нужда от калций за хора на възраст от 19 до 50 години е 1000 mg.

Жените на 51 и повече години се нуждаят от 1200 mg калций дневно.

Мъжете на възраст от 51 до 70 години трябва да приемат 1000 mg калций дневно.

1 чаена лъжичка съдържа около 800-1000 mg калций. Приемайте го смесено с малко вода по време на хранене.

Приемайте от 3/4 до 1 чаена лъжичка на ден, разделена на 3 приема, по време на хранене. Дневна доза 1 лъжица.

Рецепта №2.

Банановата кора е истинско съкровище и има много полезни свойства.

Богат на калий и витамин B, който е много важен за регулиране нивата на кръвната захар.

Банановата кора е богата на много витамини и минерали

Насърчава загубата на тегло, тъй като съдържа много фибри, които създават усещане за ситост и предпазват от преяждане.

Обелете 1 банан

Нарежете на ситно кората

Нарежете 1 ябълка.

Пюрето от бананови кори с ябълка и канела е отлично средство срещу умора, намалява тревожността и повишава активността на чревната флора.

Смелете в блендер.

Добавете 1 ч.л канела.

1 ч. л. брашно от яйчени черупки.

Брашното от яйчени черупки може да се добавя към всички ястия, супи, смутита и напитки.

Хранете се правилно и укрепвайте имунната си система.

Преди да използвате продукта, не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар!

Рецепта №3

1 морков.

Обелете и го нарежете на парчета.

1 зелена ябълка.

1 портокал.

1 лимон.

Парче джинджифил.

Вода 1/2 чаша.

Смесете всички съставки в блендер.

Пийте всяка сутрин преди хранене!

Aко статията и полезните съвети от нашия онлайн здравен портал са ви харесали може да ни последвате и да ги споделите с вашите приятели, както и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Популярни публикации